torstai 3. maaliskuuta 2022

Raportin kirjoittamisesta mielenilmaukseen

Tämä viikko on hujahtunut ohi hirmuista kyytiä! Tässä vähän päivitystä viime aikaisista hommissa:

Työraportin värkkäilyä

Kirjoitin alkuvuoden hommista työraportin, johon listasin tammi- ja helmikuun aikana tekemiäni työjuttuja, raportoin numeraalisesti miten mikäkin toiminta on tavoittanut ihmisiä, kirjasin yleisiä fiiliksiä ja tavoitteet seuraavalle jaksolle.




Kuvankäsittelyä

Käsittelin muutamia kuvia ja arkistoin ne. Tein kuville tuttuun tapaan ihan peruskäsittelyn RAW-muuntimessa (Säädin valotuksen kohdilleen, laitoin kontrastin, värit ja sävyt kuntoon, sekä lisäsin selkeyttä yms.) 




Somestrategiaan perehtymistä

Kävin läpi YADin somestrategiaa, mietin mitä muutoksia siihen voisi tehdä ja mitkä asiat ovat someviestinnässä prioriteetteja. Koitin selkeyttää näitä itselleni tulostamalla tekstin ja teippaamalla laput työpöytäni läheisyyteen muistuttamaan mitä ja miten me järjestönä haluamme somessa viestiä.




Nettisivujen päivittämistä

Aloin käymään YADin nettisivuja läpi ja päivittämään sinne tietoja, korjailemaan kirjoitusvirheitä ja virheellisiä linkkejä yms. Tämä on sellainen työsarka, että se tulee todennäköisesti viemään useita päiviä, mutta teen sitä aina kun löydän luppoaikaa jostain välistä.




Videokuvaamista

Kaivoin muutamia kuukausia sitten hankkimani videokuvaukseen soveltuvan Sony A6400 kamerani pitkästä aikaa esiin ja kiisin sen kanssa kuvailemaan Hyviä nousuja -kiipeilyryhmää kiipeilykeskukselle. Ajatuksenani olisi opetella enemmän videokuvausta sekä editointia. Mielestäni kiipeilyryhmän kuvaaminen on hyvä tapa aloittaa, sillä ryhmäläisillä on hyvä ryhmä dynamiikka eikä heitä häiritse, vaikka touhuankin kameran kanssa vieressä.




Päihde- ja mielenterveyspalveluiden vuoro! -mielenilmausta

Tampereella järjestetään Päihde- ja mielenterveyspalveluiden vuoro! -mielenilmaus maanantaina 7.3.2022. YAD järjestönä osallistuu mielenilmaukseen ja ideoimme Vaikuta!-illassa tekstejä kyltteihin. Meitsin vastuulle jäikin sitten kylttien graafinen toteutus. Otin vanereista mitat, tein taiton Canvalla ja lähetin valmiit tiedostot pdf-tiedostoina eteenpäin printattavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti