tiistai 15. maaliskuuta 2022

Ilmaistiin mieltä!

Kävimme maanantaina 7.3. vapaaehtoisten kanssa Päihde- ja  mielenterveyspalveluiden vuoro! -mielenosoituksessa. Tässä vähän sepustelua siitä minkälaista suunnittelua ja käytännön tehtäviä mielenosoitukseen osallistuminen meitsiltä vaati:

  1. Alkuun kyselimme onko vapaaehtoisilla kiinnostusta osallistua ja lähteä mukaan mielenilmaukseen ja kun vapareilta löytyi kiinnostusta niin aloimme suunnittelemaan toteutusta tarkemmin.
  2. Pidimme Vaikuta!-illassa kylttien ideointipajan, jonka aikana mietimme tekstejä kyltteihin, jotka minä sitten taitoin ja lähetin pdf-tiedostoina eteenpäin tulostettaviksi.
  3. Markkinoin tapahtumaa Facebookissa, Instagramissa sekä meidän vapaaehtoisille suunnatussa Whatsapp-ryhmässä.
  4. Kun mielenilmauspäivän aamu koitti, kirjoitimme pinkkien huomioliivien selkään: "IHMINEN", pakkasimme eväät reppuun, laitoimme kyltit kasaan ja suuntasimme kohti marssin aloituspaikkaa.
  5. Olin mielenosoituksessa kamera toisessa ja puhelin toisessa kädessä kuvaamassa videota ja valokuvia, sekä julkaisemassa Instagram-postauksia.
  6. Työstin seuraavan viikon aikana TikTok-videon, käsittelin sekä arkistoin valokuvat ja kirjoitin blogi-tekstin YADin blogiin aiheesta.
Mielenilmaus oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kokemus! Viestinnän näkökulmasta sen suhteen tärkeintä oli varmastikin tapahtumasta tiedottaminen etukäteen ja monikanavaisesti, sekä jälkeen päin kuvien ja videoiden julkaiseminen ja sen kertominen miksi siellä oltiin ja mitä jäi käteen. 

Idean blogin kirjoittamiseen sain vasta seuraavana keskiviikkona, mielenosoitus kun oli ollut maanantaina, joten sain tekstin torstaina valmiiksi ja työntekijöiden aikataulujen ja vapaapäivien takia julkaisu venyi seuraavan viikon maanantaille. Jatkossa vastaavissa tilanteissa pitää muistaa varata aikaa blogitekstin kirjoittamiseen seuraavalle päivälle, jotta se on edelleen ajankohtainen, eikä julkaiseminen veny liian pitkälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti