keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Elämä on yhtä tekstin tuottamista

Tässä vähän listausta meitsin viimeaikojen hommista:

Ystävänpäivä-postaus Instagramiin

Ystävänpäivänä tein Canvalla instagram -postauksen teemana: Mitä tehdä, jos kaverin huumeiden käyttö aiheuttaa huolta? Ajatus postaukseen tuli ystävänpäiväaamuna, joten aamupäivä menikin sitä värkkäillessä ja ideoidessa. Ystävänpäivä oli päässyt unohtumaan kokonaan, joten en ollut tajunnut etukäteen tehdä postausta valmiiksi. Mutta eipä tuo estänyt postauksen toteuttamista ja päädyin lopulta tekemään "ystävänpäivä menun", kooten erilaisia vinkkejä ja vaihtoehtoja ravintoloiden ruokalistan tapaan. Idea oli mielestäni hauska ja erottui muiden ystävänpäivä -postausten joukosta. Tästä pääsee YADin instagramiin, katsomaan postausta.



419- kampanjan suunnittelu

YAD järjestää vuosittain 419 -kampanjan, joka on eräänlainen kannanotto maailmanlaajuisesti juhlistettavaan 420 päivään, jota juhlitaan kannabiskulttuurissa 20.4. Kampanjassa on ollut eri vuosina vähän eri teemoja ja tänä vuonna painotetaan tauon pitämisen tärkeyttä. Kampanjan pääpäivä on 19.4. eli päivää ennen virallista 420 päivää. Suunnitteilla on somesisällön tuottamista, nettisivujen päivittämistä ja kaikkea muuta hassun hauskaa, mistä en tässä vaiheessa vielä voi puhua.



Arviointipäivä ja viestinnän tavoitteiden asettaminen

Kokoonnuimme työyhteisön kanssa pohtimaan mitä viime vuonna on tehty ja asettamaan tavoitteita tälle vuodelle. Pohdimme yhdessä ohjaajani kanssa järjestön viestintää ja asetimme numeeriset tavoitteet mm. seuraajamääriä, kampanjoita ja jäsenlehden levikkiä kohtaan. Sen lisäksi mietimme viestintää yleisesti; somestrategian kehittämistä yhdessä työyhteisön kanssa, päihdekasvatus materiaalien päivittämistä ja erilaisiin viestintä työryhmiin osallistumista.




Katulehden artikkelin viimeistely ja lähettäminen

Sain viimein työstettyä loppuun artikkelini huhtikuussa julkaistavaa katulehteä varten. Tekstin kirjoittaminen oli todella stressaavaa, sillä lähteitä oli miljoonia eri, enkä varsinaisesti haastatellut yhtä tiettyä henkilöä selkeästä näkökulmasta, josta meinasi tulla vähän ongelma jutun selkeän luettavuuden kannalta. Lehden päätoimittaja kuitenkin tsemppasi ja auttoi saamaan tekstin lopulliseen muotoonsa. Vihdoin tekstin valmistuttua pystyin huokaisemaan helpotuksesta ja keskittymään muihin projekteihin.



Jäsenlehden sisällön tuottamista

YADin jäsenlehti Yadilainen julkaistaan 4 kertaa vuodessa ja nyt vuoden ensimmäiseen numeroon olen koostanut paria tekstiä ja ottanut kuvia. Tällä hetkellä työn alla on teksti aiheena: "Ennakkoluulot joita järjestön nimi ihmisissä herättää". Kirjoittaminen on tuntunut melko luontevalta ja tekstiä syntyy aika hyvin ilman sen kummempia ongelmia. Toki pitää ottaa kirjoittaessa huomioon järjestön linjaukset, enkä voi siis kirjoittaa ihan mitä sylki suuhun tuo...tai no tässä tilanteessa ehkä enemmänkin mitä sormet sattuu näpyttelemään :D 



Yleistä sälääääääää

Näiden yksittäisten hommien lisäksi olen suunnitellut Vaikuta!-iltoihin sisältöjä, kuvannut TikTok -videoita, julkaissut somepostauksia sekä seuraillut muiden järjestöjen viestintää ja tapahtumia. Osana työviikkojani on ollut myös Katukilta-hankkeen järjestämän valokuvausprojektin suunnittelemiseen osallistuminen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti