tiistai 8. helmikuuta 2022

Kaikenlaista säätämistä

Nyt on tullut touhuttua aika paljon kaikenlaista. Sähköpostia on lennellyt joka suunnasta ja ideoita palloteltu, palavereissa rampattu ja touhuttu ja vaikka minkälaisia juttuja.

Suuntasin kameran kanssa Lielahteen kiipeilykeskukselle. Keskuksella keräsin osallistujien nimet kuvauslupalappuun, varmistin vielä, että kaikki halukkaat ovat ymmärtäneet missä ja miten kuvia käytetään (niitä voidaan käyttää järjestön viestinnässä: some-kanavat, verkkosivut, jäsenlehti jne.) Ennen kuin aloin kuvaamaan kiipeilyryhmän meininkejä.




Tein kuville ihan vain peruskäsittelyn RAW-muuntimessa. Katsoin kontrastin, valkotasapainon, värit, sävyt ja varjot yms. kohdilleen ja kiikutin tiedostot valokuvausliikkeeseen printattavaksi, jotta ryhmäläiset voivat itse katsoa niitä fyysisinä printteinä.



Jälkikäteen kuvatiedostot jaetaan myöskin digitaalisina ryhmäläisille itselleen. 


Kuvailujen lisäksi olen koittanut selvitellä videon työstämiseen liittyviä asioita ja laitehankintoja pohtiessani totesin, että on ehkä helpoin kun otan yhteyttä johonkin asiaan syvemmin perehtyneeseen tahoon. Niinpä lyhyen sähköpostiviestiketjun jälkeen päädyin keskustelemaan puhelimessa erilaisten mikrofonien ja ääninauhureiden eroista videoita ammatikseen tekevän tuttuni kanssa (ja tätä ennen varmistelemaan budjettia toiminnanjohtajalta, sillä laitehankinnat ei ole kauhean halpaa hommaa.)




Kaiken tämän lisäksi ison siivun työajastani on vienyt eräästä projektista artikkelin kirjoittaminen. Jutun deadline on helmikuun lopulla joten aikaa ei ole ollut ihan tolkuttoman paljoa. Olen soitellut ja kysellyt projektista paremmin perillä olevilta ihmisiltä apuja ja kommentteja artikkelin suhteen, sillä päädyin mukaan projektiin hiukan yllättäen ja oma tietämykseni aiheesta oli melko vajavainen alkaessani työstämään tekstiä. Nyt kirjoittaminen on onneksi alkanut sujua päästyäni paremmin perille projektista ja sen sisällöstä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti