torstai 10. marraskuuta 2022

Ehkäisevän päihdetyön viikko

Vuoden 2022 ehkäisevän päihdetyön viikon teemana oli lääkkeiden väärinkäyttö. Alla listausta siitä mitä olen viikkoa varten tehnyt, miten olen suunnitellut sisältöjä ja mitä on hyvä ottaa huomioon tälläistä kampanjaa suunnitellessa.

Suunnitteluvaihe

  1. Teemaviikon aihe tuli EPT-verkoston viestintätyöryhmän kokouksessa esiin muutamia kuukausia ennen varsinaista viikkoa. Verkostolta tuli pyyntö, josko YADilta saataisiin vapaaehtoinen kirjoittamaan verkoston blogiin teksti, koordinoin työyhteisölle sopivan vapaaehtoisen etsinnän työkaverini kertoi erään vaparin olevan kiinnostunut hommasta. Niinpä pohdimme kirjoittajan kanssa tekstin näkökulmaa ja auttelin hänet alkuun tekstin kanssa. Lopuksi vielä oikoluin valmiin tekstin ja lähetin sen eteenpäin EPT-verkostolle. Verkoston kautta tuli myös valmiita materiaaleja käytettäväksi, mutta itse halusin tehdä omat YADin näköiset matskut.
  2. Laitoin Instagram-stooriin kysymyksiä lääkkeiden väärinkäyttöön liittyen ja annoin seuraajille mahdollisuuden kysyä YADin työntekijöiltä aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Tällä tavalla selvittelin millaiset asiat seuraajia kiinnostaa ja mistä halutaan lisää tietoa.
  3. Kokosin vastauksista 2 postausta Instagramiin ja sen lisäksi hankin myös tietoa lääkkeiden väärinkäytöstä tehdäkseni vielä lyhyen tietoisku-postauksen aiheesta.
  4. Tein myös 3 TikTok-videota aiheesta.
  5. Ennen varsinaista EPT-viikkoa ajastin Instagram-postaukset julkaistavaksi, mutta jostain syystä Meta Business Suite ei halunnut tehdä yhteistyötä joten jouduinkin julkaisemaan osan postauksista manuaalisesti.
  6. Varsinaisen viikon aikana julkaisin TikTokit ja iso osa työajasta meni kommentteihin vastaillessa ja jakaessa vapaaehtoisten ja yhteistyötahojen postauksia missä YAD oli mainittuna.
  7. Vaparin kirjoittama blogi julkaistiin myös ja jaoin sen Facebookissa, sekä Instagram-stoorissa. (Stoorissa, koska sinne saa lisättyä linkin ja postauksiin ei!)
  8. Lopuksi tarkkailin miten postaukset ovat saavuttaneet ihmisiä, onko niihin reagoitu ja pohdin onko tämän tapainen kampanjointi järkevää vai ei.
YADin Instagram feed EPT-viikolta. Seassa näkyy Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuuksiin liittyviä postauksia, jotka ovat tulleet valmiina materiaalipakettina verkostolta.



Loppusanat:
Viikko sujui yllättävän hyvin! Täytyy muistaa varata aikaa kommentteihin vastailemiseen ja sen tsekkailemiselle, että kaikki on ajastetut postaukset ovat varmasti tulleet pihalle ja muiden tahojen postailujen seuraamiselle, kommentoinnille ja repostailulle. Haastavaa tästä projektista teki kun työstimme tätä päällekkäin Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuuden kanssa, josta tehtyjen postausten somenäkyvyys ja sen mukanaan tuoma työmäärä yllätti! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti